Category Archives: Life Events

Pesta Wau Antarabangsa Pantai Geting Kelantan 2016

Pesta Wau Antarabangsa Kelantan  2 – 4 Jun Pantai Geting, Tumpat

Pada tahun ni, aku berpeluang untuk melawat Pesta Wau Antarabangsa Kelantan bertempat di Pantai Geting, Tumpat. Berasa excited kerana ini kali pertama pergi walaupun berusia  1/4 dekad.

Info penting yang ingin dikongsikan adalah:

  • Datang awal-awal kerana jalan masuk jem gila dan parking susah nak dapat. Bayangkan kereta perlu beratur 1 jam baru dapat parking.
  • Parking percuma agak susah nak dapat. Tapi ada penduduk yang buat bisness parking kat halaman rumah diorang. Harga tak ingat berapa.
  • Bawa tikar atau surat khabar siap-siap
  • Bawa payung sebab kemungkinan susah nak dapat tempat berteduh
  • Tapau makanan siap-siap sebelum datang sini

Overall rating adalah 8/10, wau tak berapa banyak (maybe sebab time sampai dah lewat – dekat-dekat Maghrib). Isu parking dan jalan nak masuk agak kecil (kawalan polis trafic tiada/ agak lemah). Harap-harap tahun depan Jabatan Pelancongan Kelantan boleh menambah baik perkara ini. Pengalaman aku sendiri, pernah pergi Pesta Wau dekat Johor, lokasi dan pengurusan adalah lebih teratur.

Beberapa gambar untuk share. hehe

Advertisements